Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: solide omzetgroei Fagron zet door

Beursblik: solide omzetgroei Fagron zet door
3 aug 2015 om 14:41

Fagron heeft in de eerste helft van 2015 een solide omzetgroei geboekt. Dit verwacht analist Jan de Kerpel van KBC Securities in aanloop naar de halfjaarcijfers van de specialist in magistrale bereidingen.

 

De Kerpel mikt op een omzet van 249 miljoen euro voor de eerste zes maanden, en is daarmee licht negatiever gestemd dan de consensus van 254 miljoen euro. Het niet-recurrente bedrijfsresultaat (EBITDA) komt volgens de analist uit op 67,1 miljoen euro met een marge van 26,9 procent. Onder de streep rest een nettowinst van 31 miljoen euro.

 

Voor 2015 rekent Fagron op een omzet van tenminste 500 miljoen euro, tegen constante wisselkoersen, met een niet-recurrente EBITDA-marge van 26 procent.

 

Deze omzetgroei zal volgens CEO Ger van Jeveren volledig autonoom worden gerealiseerd. In het eerste kwartaal lag deze groei op 10,2 procent, gerekend tegen constante wisselkoersen. Inclusief wisselkoersen stegen de verkopen met 16,8 procent autonoom.

 

Van Jeveren merkte op dat traditiegetrouw het tweede en het vierde kwartaal het beste zijn voor Fagron. Daarmee lijkt de outlook dan ook aan de voorzichtige kant. Van Jeveren stelde evenwel niet teleur te willen stellen. "Promise and deliver", aldus de topman in april tegenover ABM Financial News. De Kerpel rekent bij de halfjaarpublicatie op het herhalen van de outlook door Fagron.

 

Fagron maakt de kwartaalcijfers dinsdag voorbeurs bekend. KBC Securities heet een koopadvies op Fagron. Maandag won het fonds 0,3 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.