Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Macy’s verlaagt omzetverwachting

Macy’s verlaagt omzetverwachting
12 aug 2015 om 14:19

Macy’s heeft de omzetverwachtingen voor 2015 neerwaarts bijgesteld nadat de resultaten in het tweede kwartaal onder druk stonden. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse warenhuisketen.

 

CEO Terry Lundgren gaf aan "teleurgesteld" te zijn in de kwartaalresultaten van Macy’s. Lundgren wees daarbij zowel op interne oorzaken als macro-economische ontwikkelingen die tegenzaten.

 

Door middel van nieuwe maatregelen, die onder meer de online verkoop moeten aanjagen, verwacht de topman dat in de tweede jaarhelft verbetering zal optreden.

 

Voor 2015 mikt Macy’s op een vlakke vergelijkbare omzetgroei, terwijl de warenhuisketen eerder nog rekende op een groei van circa 2 procent. De totale omzet zal zelfs met 1 procent afnemen, in plaats van met 1 procent stijgen.

 

Wel verwacht Macy’s nog altijd om dit jaar een aangepaste winst per aandeel te boeken van 4,70 tot 4,80 dollar. De warenhuisketen kon aan deze winstverwachting vasthouden dankzij een verwachte boekwinst van 250 miljoen dollar op de verkoop van vastgoed in Brooklyn. Deze boekwinst was in de oude winstraming nog niet meegenomen.

 

Resultaten

De omzet van Macy’s kwam in het tweede kwartaal 2,6 procent op jaarbasis lager uit op 6,1 miljard dollar. Op vergelijkbare basis daalde de omzet met 1,5 procent. De nettowinst liep daarbij terug van 292 miljoen naar 217 miljoen dollar. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 0,64 dollar, een vijfde minder dan vorig jaar.

 

Het aandeel Macy’s sloot dinsdag 0,3 procent hoger. In de elektronische handel levert het fonds op dit moment echter 1,6 procent in.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.