Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent hoger

Wall Street opent hoger
7 jul 2015 om 14:55

Wall Street gaat naar verwachting een licht hogere opening tegemoet, ondanks dat de Europese beurzen flink in het rood staan. Ruim een half uur voor opening van de handel noteerden de futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq index circa 0,2 procent hoger.

 

Inmiddels is de vergadering van de Eurogroep begonnen. Voorafgaand aan de vergadering zei voorzitter Jeroen Dijsselbloem dat er nog geen nieuwe voorstellen van de Grieken waren ontvangen. De druk ligt volgens de politicus echter wel degelijk bij Athene. De Griekse banken zijn nog altijd dicht en Dijsselbloem noemde de situatie in Griekenland "penibel".

 

Ook de Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, gaf aan de voorstellen van de Grieken "met spanning" af te wachten.

 

Vermogensbeheerder Krist Plaizier van Fintessa rekent er op dat de schuldeisers, ondanks het Griekse referendum, vast zullen houden aan de eerder gedane voorstellen.

 

Vanavond volgt er nog een eurotop.

 

Beleggers moeten het verder stellen met een matig gevulde beursagenda. Voorbeurs bleek het Amerikaanse handelstekort in mei gestegen, nadat de export sterker terugliep dan de import. Vanavond wordt nog de ontwikkeling van het Amerikaanse consumentenkrediet bekend gemaakt.

 

De euro/dollar noteerde dinsdag ruim een procent lager op 1,0932 en de olieprijzen lieten een gemengd beeld zien. Een augustus-future op een vat West Texas Intermediate daalde fractioneel in prijs naar 52,49 dollar. Een vat Brent olie werd juist een procent duurder op 57,06 dollar.

 

Bedrijfsnieuws

Advanced Micro Devices verlaagde in aanloop naar de kwartaalcijfers de omzetverwachting voor het tweede kwartaal vanwege een zwakkere vraag van consumenten naar personal computers. Voor het afgelopen kwartaal, dat liep tot 27 juni, voorziet AMD een omzetdaling van ongeveer 8 procent op kwartaalbasis. Eerder mikte AMD nog op een omzetdaling van 0 tot 6 procent. Beleggers reageerden onaangenaam verrast en het aandeel lijkt meer dan 16 procent lager te openen.

 

Woensdag trapt Alcoa nabeurs, traditiegetrouwe, het cijferseizoen af.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.