Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Stevige omzetstijging Acomo

Stevige omzetstijging Acomo
30 jul 2015 om 18:10

Amsterdam Commodities heeft een stevige omzetstijging niet weten te vertalen naar meer winst. Dit bleek donderdag nabeurs uit de halfjaarcijfers van de handelaar in onder meer specerijen, zaden en noten.

 

"In de afgelopen maanden zijn onze bedrijven geconfronteerd met gevarieerde marktontwikkelingen en de daaraan gekoppelde uitdagingen", aldus CEO Erik Rietkerk. Sommige segmenten hadden volgens de topman te maken met stijgende prijzen, terwijl andere segmenten juist geconfronteerd werden met lagere prijzen door hoge volumes als gevolg van "uitzonderlijk goede" oogsten.

 

In de eerste helft van 2015 boekte Acomo op een ruim 8 procent hogere omzet van 332 miljoen euro een nettowinst van 17,2 miljoen euro. De winst lag daarmee krap een procent lager dan vorig jaar. Desondanks kwalificeerde Rietkerk de winst als een "uitstekende prestatie".

 

De omzet werd gedreven door onder meer stijgende prijzen en de dure dollar. Dit laatste was echter ook de reden dat de kosten opliepen, aldus Acomo.

 

Aandeelhouders kunnen een interim dividend van 0,40 euro per aandeel tegemoet zien, gelijk aan de dividenduitkering een jaar eerder.

 

Acomo verwacht dat 2015 "wederom een succesvol jaar" wordt. Gezien de aard van de activiteiten zijn de gerealiseerde resultaten evenwel geen garantie voor eenzelfde trend in de tweede helft van het jaar, waarschuwde de handelaar, daarbij onder wijzend op de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten en de terugkerende spanning in de eurozone.

 

Op een groen Damrak sloot Acomo donderdag onveranderd op 24,00 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.