Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Omzetgroei voor Wolters Kluwer

Omzetgroei voor Wolters Kluwer
29 jul 2015 om 08:28

Wolters Kluwer heeft in het tweede kwartaal van 2015 conform de verwachtingen van analisten een hogere autonome omzetgroei geboekt en herhaalde de outlook voor heel 2015. Dit meldde de uitgever woensdag voorbeurs.

 

"De prestaties in de eerste jaarhelft zijn bemoedigend", aldus CEO Nancy McKinstry in een toelichting, waarin de topvrouw wees op de aantrekkende autonome groei.

De omzet van Wolters Kluwer steeg in de eerste zes maanden van 2015 bij gelijkblijvende wisselkoersen met 3 procent. Autonoom nam de omzet met 2 procent toe tot 2.015 miljoen euro. Analisten rekenden vooraf eveneens op een autonome omzetgroei van 2 procent.

 

Verder gaf de uitgever aan dat de aangepaste operationele winst (EBITA) tegen constante wisselkoersen met 5 procent aandikte tot 391 miljoen euro. De nettowinst daalde van 200 miljoen naar 162 miljoen euro.

 
De vrije kasstroom bij gelijkblijvende wisselkoersen was met 170 miljoen euro stabiel en de nettoschuld daalde met 7 procent op jaarbasis naar 2.069 miljoen euro.

 

Outlook

Wolters Kluwer herhaalde de outlook die het bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal medio mei afgaf. De uitgever mikt voor heel 2015 op een marge op het bedrijfsresultaat (EBITA) van 21,0 tot 21,5 procent en een stijging van de aangepaste winst per aandeel van zo’n 5 procent tegen constante wisselkoersen. McKinstry gaf aan er vertrouwen in te hebben dat Wolters Kluwer deze doelstellingen inderdaad zal realiseren, ondanks dat de vergelijkingsbasis in de tweede helft uitdagender is, vooral bij de divisies Corporate Legal Services en Financial & Compliance Service, die door Wolters Kluwer zullen worden samengevoegd.

 

De uitgever houdt inmiddels rekening met 35 miljoen euro aan reorganisatiekosten, die vooral worden gemaakt voor de juridische tak. Voorafgaand aan de cijfers rekende Wolters Kluwer nog op 30 miljoen tot 35 miljoen euro.

 

Verder liet Wolters Kluwer weten een interim dividend te willen uitkeren, van 0,18 euro per aandeel in oktober 2015.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.