Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: SNS Securities verhoogt koersdoel TomTom

Beursblik: SNS Securities verhoogt koersdoel TomTom
29 jul 2015 om 09:41

SNS Securities heeft woensdag het koersdoel voor TomTom verhoogd van 9,75 naar 15,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

Analist Martijn den Drijver benadrukte dat het toekomstpotentieel de waardering van TomTom bepaald, en niet de winstcijfers van dit moment. Met het vizier op 2025 en er van uitgaande dat TomTom geen onderdelen verkoopt, meent de analist dat een koersdoel van 15 euro is gerechtvaardigd.

Over tien jaar zal TomTom volgens Den Drijver een omzet genereren van krap 2 miljard euro met een EBIT-marge van 15,5 procent. De analist voorziet voor de divisies Automotive en Telematics stevige groei, terwijl de terugval van de verkoop van PND’s, de fysieke navigatiekastjes, bij de consumententak wordt opgevangen door hogere verkopen van sportartikelen.

Den Drijver benadrukte dat zijn aannames een speculatief karakter hebben.

TomTom steeg woensdag kort na de opening anderhalf procent en noteerde op 9,66 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.