Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Oud-topman Imtech misbruikte Duitse tak`

`Oud-topman Imtech misbruikte Duitse tak`
15 jul 2015 om 15:49

Imtech Duitsland heeft in opdracht van oud-bestuursvoorzitter Rene van der Bruggen tien jaar lang de cijfers van Imtech Nederland op illegale wijze opgekrikt. Dit schreef Het Financieele Dagblad woensdag op basis van de getuigenverklaring van Klaus Betz, destijds verantwoordelijk voor de Duitse activiteiten van de technische dienstverlener.

 

Er is in de periode 2002 tot en met 2012 "tenminste 100 miljoen euro, op aanwijzing van Holland, (illegaal) overgemaakt om de malaise daar te maskeren," aldus Betz volgens het FD in zijn getuigenverklaring in oktober 2014, die, hoewel deze achter gesloten deuren plaatsvond, inmiddels in handen is van de krant.

 

Om de resultaten in Nederland op te pompen werd volgens Betz gebruik gemaakt van "boekhoudkundige trucs", schijnrekeningen en "illegale transacties".

 

Imtech deed in 2013, nadat eerder dat jaar een grootschalige fraudezaak in Polen en Duitsland aan het licht kwam, aangifte tegen Betz.

 

In maart dit jaar schreef De Telegraaf samen met het Duitse Handelsblatt ook al dat Van der Bruggen het Duitse management dwong om met valse facturen tientallen miljoenen euro’s af te staan om tekorten in Nederland te verhullen.

 

Net als toen verwees Imtech volgens het FD ook nu naar het Report to Shareholders van juni 2013. "Ons onderzoek heeft geen indicaties opgeleverd dat het voormalige bestuur in Gouda op de hoogte was van het verhogen van de resultaten door middel van boekhoudkundige onregelmatigheden door het Duitse management", aldus Imtech tegenover de krant.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.