Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: goede zet Wereldhave

Beursblik: goede zet Wereldhave
25 jun 2015 om 08:03

Wereldhave doet een goede zet met de overname van negen Nederlandse winkelcentra van Klépierre voor 730 miljoen euro. Dit stelde analist Ruud van Maanen van ABN AMRO donderdag tegenover ABM Financial News.

 

De gekochte winkelcentra passen volgens Van Maanen goed bij de kernportefeuille van Wereldhave. De analist benadrukte daarbij dat Wereldhave ook selectief kocht en bijvoorbeeld Rotterdam Alexandrium en Villa Arena niet overnam. Daarbij bieden de overgenomen winkelcentra volgens de marktvorser nog opwaarts potentieel.

 

Ook wanneer Van Maanen uitgaat van een negatief scenario, dat wil zeggen verdere huurdalingen, het niet kunnen opvullen van de leegstand en de noodzaak tot het doen van investeringen, dan voorziet de analist nog altijd een marktconform rendement resteren van 5,4 procent.

 

Wereldhave is zich evenwel bewust dat het investeringen moet doen en heeft ook ervaring in het herpositioneren van dergelijke winkelcentra, zo stelde Van Maanen. Indien het vastgoedfonds hierin succesvol is dan is er opwaarts potentieel.

 

De overname wordt door Wereldhave deels gefinancierd met een emissie tot maximaal 5,25 miljoen nieuwe aandelen. Van Maanen rekent op een beperkte korting van maximaal 10 procent.

 

ABN AMRO heeft een koopaanbeveling op Wereldhave met een koersdoel van 71,00 euro. Het fonds sloot woensdag 1,2 procent lager op 51,53 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.