Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: groeipotentie voor Wessanen

Beursblik: groeipotentie voor Wessanen
23 jun 2015 om 07:55

Wessanen heeft nog duidelijk potentie om aan marktaandeel te winnen, vooral in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Dit stelde analist Marco Gulpers van ING dinsdag in een rapport over de producent van biologische en natuurlijke voeding.

 

De belangrijkste markten voor biologische en natuurlijke voeding in Europa zijn Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Volgens Gulpers is de producent in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk nog ondervertegenwoordigd.

 

Daarbij merkte Gulpers op dat met de huidige waardering van Wessanen de lange termijn doelstellingen en een eventuele overname al zijn ingeprijsd. De analist ziet alleen nog verder koerspotentieel indien Wessanen wordt overgenomen tegen een waardering in lijn met die van Amerikaanse sectorgenoten zoals Hain Celestial Group of WhiteWave Foods.

 

Gulpers verlaagde de raming voor de aangepaste winst per aandeel voor dit jaar met 4,6 procent en voor de komende twee jaar met circa 2,5 procent. Voor de jaren daarna verhoogde de analist zijn winsttaxaties juist. ING handhaaft het Houden advies op Wessanen met een koersdoel van 7,55 euro

 

Wessanen sloot maandag 0,1 procent hoger op 7,88 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.