Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak neutraal van start

Damrak neutraal van start
26 mei 2015 om 08:20

De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting licht lager van start. Wall Street bleef maandag gesloten in verband met de viering van Memorial Day,  terwijl de Aziatische beurzen vanochtend records aanscherpten.

Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een vlakke opening. Gemalto en Corbion noteren vandaag respectievelijk 0,42 euro en 1,02 euro ex-dividend.

Analist Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers rekent op een "rustige opening", gelet op het ontbreken van impulsen uit Wall Street, waarbij de markt een duwtje in de rug kan krijgen door het positieve sentiment in Azië.

De Japanse Nikkei index en de Shanghai Composite klommen vanochtend met respectievelijk 0,2 procent en 1,2 procent naar de hoogste niveaus van de afgelopen jaren, nadat onder meer de Chinese overheid aankondigde de investeringen in de infrastructuur op te schroeven en maandag al meldde de importtarieven op kleding en cosmetische producten te halveren.

Op macrovlak kijken beleggers vandaag naar Amerika, waar veel cijfers op de rol staan die inzicht geven in de gesteldheid van de economie. Onder meer de S&P Case Shiller huizenprijzenindex, de inkoopmanagersindex voor de dienstensector en het consumentenvertrouwen staan geagendeerd.


Bedrijfsnieuws

De Amerikaanse kabelaar Charter Communications nadert een overeenkomst om Time Warner Cable over te nemen en zou daarmee de Franse sectorgenoot Altice aftroeven. Dit schreef persbureau Bloomberg maandag op basis van bronnen.

Esperite sloot met het Maltese Educe Capital een akkoord over de plaatsing van een onderhandse lening. Het biotechfonds dinsdag zal voor 1,2 miljoen euro nieuwe aandelen verstrekken aan Educe Capital. Het gaat om 389.610 aandelen tegen een prijs van 3,08 euro per aandeel.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index daalde vrijdag 0,2 procent op 2.126,06 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 18.232,02 punten en de Nasdaq noteerde onveranderd op 5.089,36 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.