Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Damrak kleurt rood op Koningsdag

Beursupdate: Damrak kleurt rood op Koningsdag
27 apr 2015 om 11:40

De Amsterdamse beurs is na een hogere opening in het rood gezakt. Richting het einde van de ochtendhandel noteerde de AEX 0,6 procent lager op 501,12 punten. Ook de omringende beurzen handelden in het rood.

 

Beleggers moeten het volgens KBC stellen met weinig richtinggevend nieuws. De markt kijkt vandaag vooral uit naar de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector, die Markit vanmiddag publiceert. Vanwege de zwakke correlatie met de inkoopmanagersindex van ISM is de marktreactie volgens KBC doorgaans echter slechts beperkt. Verder is er aandacht voor de kwartaalcijfers van Apple, die pas na het sluiten van Wall Street volgen.

 

De problemen met Griekenland blijven volgens KBC daarnaast als een donkere wolk boven de markt hangen. De situatie is volgens de Belgische bank "precair" en het eindspel nadert vlot.

 

Stijgers en dalers

In de AEX noteerden maandagochtend vrijwel alle fondsen in het rood. ArcelorMittal wist, nadat het vrijdag al meer dan 5 procent in beurswaarde steeg, 1,3 procent bij te schrijven en ASML dikte een half procent aan.

 

Alle overige hoofdfondsen handelden in het rood. Met een verlies van 1,5 tot 2 procent waren het NN Group en OCI die het slechtst presteerden.

 

In de AMX deed Galapagos goede zaken met een dagwinst van 4,2 procent. UBS verhoogde het koersdoel voor het biotechbedrijf van 27,00 naar 40,00 euro na de goede resultaten die Galapagos behaalde met een studie naar filgotinib, een behandeling voor reumatoïde artritis. UBS acht de kans op succes hierdoor aanzienlijk groter, evenals dat partner AbbVie doorgaat met Galapagos of het biotechbedrijf zelfs overneemt.

 

Een andere winnaar in de Midkap was PostNL met 0,5 procent, nadat UBS ook hier het koersdoel voor verhoogde met een euro naar 5,20 euro vanwege het overnamebod van FedEx op TNT Express. Dit biedt PostNL volgens de zakenbank de kans het resterende belang van bijna 15 procent in de pakketbezorger op een efficiënte manier en tegen een aantrekkelijke prijs te verkopen.

 

De grootste daler in de AMX was BAM Groep met een verlies van 2,3 procent. Ook in de AScX hadden de bouwers het lastig. Heijmans verloor een half procent, terwijl Ballast Nedam 12 procent prijsgaf. Ballast Nedam staat sinds vrijdag, toen het al bijna 8 procent verloor, stevig onder druk omdat het besloot opnieuw de jaarcijfers uit te stellen.

 

Ook Accell Group en DPA Group leverden in, maar beide fondsen noteerden ex-divdidend.

 

De grootste stijger in de AScX was Wessanen met 4,4 procent na een koersdoelverhoging door KBC Securities. De Belgische broker verhoogde het koersdoel met 0,50 euro naar 8,00 euro na de "geruststellende" woorden van het natuurvoedingsbedrijf tijdens de toelichting op de laatste kwartaalcijfers. KBC verhoogde de winsttaxatie voor Wessanen voor dit jaar met 7,6 procent en voor volgend jaar met 6,6 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.