Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: verkoop ABC geeft Wessanen ruimte voor acquisities

Beursblik: verkoop ABC geeft Wessanen ruimte voor acquisities
9 mrt 2015 om 09:46

Wessanen heeft met de verkoop van ABC aan Harvest Hill Beverage Company een goede prijs gevangen en meer ruimte gekregen om gerichte acquisities bte doen. Dit stelde KBC Securities maandag in een reactie op de verkoop door de producent van biologische en natuurlijke voeding.

 

Met de verkoop van ABC is een bedrag van circa 55 miljoen dollar gemoeid, exclusief kasgelden en schulden en afhankelijk van de hoogte van het werkkapitaal. Analist Alan Vandenberghe van de Belgische bank vermoedt dat de schulden bij ABC beperkt zijn en stelde dat de verkoop tegen een "attractieve waardering" gebeurde. De Belgische zakenbank had gerekend op een verkoopprijs van ongeveer 42 miljoen euro.

 

De desinvestering geeft Wessanen volgens KBC Securities de ruimte om voor 70 miljoen euro aan acquisities te doen en het bedrijfsresultaat op te krikken. De Belgische zakenbank merkt op dat de markt voor gezonde en biologische voeding harder groeit dan de reguliere voedingsmarkt.

 

KBC Securities hanteert een koopadvies en een koersdoel van 6,80 euro voor Wessanen. Op een rood Damrak noteerde Wessanen 3,0 procent hoger op 6,09 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.