Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: hack ASML niet noemenswaardig

Beursblik: hack ASML niet noemenswaardig
2 mrt 2015 om 08:22

De kans dat de hackers waardevolle informatie hebben weten te stelen bij ASML is klein. Dit zei analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers maandag voorbeurs tegenover ABM Financial News.

 

ASML bevestigde zondagmiddag dat er "ongeoorloofd" toegang is geweest tot het netwerk van de onderneming door onbekenden. De Veldhovenaren stelden evenwel dat er geen bewijs is dat "waardevolle bestanden", van zowel de onderneming zelf als die van klanten en toeleveranciers, zouden zijn gestolen.

 

Volgens Versteeg is ASML "heel erg voorbereid" op inbraken. De analist rekent er dan ook niet op dat de hackers informatie over de nieuwe technologie Extreme Ultraviolet hebben buitgemaakt. En al zou dit zijn gebeurd, dan denkt Versteeg niet dat de hackers er iets mee kunnen, aangezien het dermate ‘state of the art technologie’ betreft, die zelfs de concurrenten van ASML niet aankunnen.

 

Veel angst voor een stevige koerscorrectie van ASML heeft Versteeg niet. Theodoor Gilissen Bankiers heeft een Aanbevolen advies op ASML met een koersdoel van 110,00 euro. Vrijdag sloot het fonds 0,1 procent lager op 96,61 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.