Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Pharming niet verontrust door overname Salix

Pharming niet verontrust door overname Salix
23 feb 2015 om 12:05

De overname van Salix Pharmaceuticals door Valeant is geen verrassing. Dit zei CEO Sijmen de Vries van Pharming Group in een reactie tegenover ABM Financial News over de verkoop.

 

Valeant kocht voor 14,5 miljard dollar Salix, dat in Amerika verantwoordelijk is voor het vermarkten van Ruconest van Pharming.

 

Volgens De Vries blijft het contract van zijn onderneming "onverkort van kracht". Daarbij noemde de topman Valeant een nog krachtigere partner dan Salix, en in dat opzicht is de overname goed nieuws.

 

Verder wees de CEO van Pharming er op dat Valeant aangaf geen plannen te hebben om de gespecialiseerde verkoopteams, waarvan het middel tegen onder meer angio-oedeem Ruconest er een is, in te krimpen.

 

Vooralsnog is er geen contact geweest tussen Pharming en Salix over de verkoop. Volgens De Vries is het vooralsnog dan ook even afwachten, maar ziet de topman op dit moment "geen directe negatieve gevolgen".

 

Analist Jan de Kerpel van KBC Securities is voorzichtiger dan De Vries. De analist haalde Pharming uit voorzorg van de kooplijst.

 

Omdat Ruconest nog in de lanceringsfase zit, heeft het de volledige aandacht nodig, zo stelde analist Jan De Kerpel. Het is volgens hem onduidelijk wat de plannen van Valeant zijn, dat volgens de analist meestal een "agressieve benadering" heeft in het op orde brengen van gekochte bedrijven.

 

De vraag is of Ruconest, dat binnen Salix slechts een klein product is, de aandacht krijgt die het nodig heeft. Volgens De Kerpel is Pharming niet in staat om op eigen kracht Ruconest in de Verenigde Staten tot een succes te maken, maar heeft het een sterke partner nodig.

 

Op een groen Damrak leverde Pharming 2,7 procent in.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.