Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Grieks akkoord zet AEX hoger

Grieks akkoord zet AEX hoger
23 feb 2015 om 08:29

De Amsterdamse beurs gaat de nieuwe handelsweek met een flinke plus van start nadat er vrijdagavond een akkoord werd bereikt tussen de Eurogroep en Griekenland over een verlenging van de kredietlijnen. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor opening 0,8 procent hoger.

 

"Terechte opluchting", aldus analist Arne Petimezas van AFS. In de markt zat volgens de analist toch nog de nodige angst dat er geen akkoord zou komen.

 

Daarbij noemde Petimezas het belangrijk dat zowel bondskanselier Angela Merkel als de Franse president François Hollande uitspraken dat Griekenland niet uit de euro gaat.

 

Het noodlijdende Zuid-Europese land moet vandaag een eerste lijst met hervormingsmaatregelen indienen, om uiteindelijk eind april de definitieve plannen te presenteren.

 

Voor even is daarmee volgens Petimezas de druk van de ketel, maar als de plannen voor de lange termijn worden gemaakt zal die druk weer terugkomen en de vraag is dan of de "Grexit kaart" weer wordt gespeeld.

 

Wall Street sloot vrijdag al met keurige plussen en vanochtend was ook het sentiment op de Aziatische beursvloeren positief.

 

Voor de rest van de dag is er sprake van een matig gevulde agenda met enkele bedrijfscijfers en de Duitse Ifo index, over de ontwikkeling van het Duitse ondernemersklimaat, halverwege de ochtend. In Amerika staan vanmiddag de Chicago Fed index en een huizencijfer op de rol.

 

Bedrijfsnieuws

PostNL presteerde in 2014 licht boven verwachting en verhoogde de outlook voor 2015. CEO Herna Verhagen sprak van een "stevige basis" voor dit jaar, nadat kostenbesparingen van 127 miljoen euro en een verhoging van de postzegelprijs de olumedaling van 10,7 procent voor briefpost in Nederland "ruimschoots" compenseerde.

 

Verder kan Eurocommercial Properties stijgen na een koopaanbeveling door ING en zal BAM Groep mogelijk profiteren van een koersdoelverhoging door KBC Securities, terwijl Nomura het koersdoel voor Air France-KLM verlaagde.

 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index sloot vrijdag 0,6 procent hoger op 2.110,26 punten. De Dow Jones index steeg 0,9 procent naar 18.140,31 punten en de Nasdaq dikte 0,6 procent aan en steeg daarmee naar 4.955,97 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.