Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Euronext profiteert van volatiele markten

Euronext profiteert van volatiele markten
5 nov 2015 om 08:05

Euronext heeft dankzij een hoge volatiliteit op de beurzen het afgelopen kwartaal de omzet en de winst scherp zien oplopen. Dit meldde de beursuitbater donderdag voorbeurs.

    
"Euronext heeft een ongeëvenaard kwartaal achter de rug, ondersteund door de volatiliteit in de markt in combinatie met een hernieuwde kracht in de IPO-markt. Hierdoor hebben wij onze doelstellingen voor de middellange termijn een jaar eerder dan gepland gerealiseerd", aldus interim CEO Jos Dijsselhof in een toelichting.

De omzet van Euronext uit derden kwam afgelopen kwartaal uit op 133,0 miljoen euro, tegenover 112,3 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder, een stijging van 18,4 procent.
    

De omzetstijging was volgens de beursuitbater toe te schrijven aan een uitzonderlijk kwartaal voor noteringen en buitengewone marktomstandigheden met een enorme bedrijvigheid in de effectenhandel en volatiliteit in derivaten als gevolg. Zowel de handels- als de clearinginkomsten profiteerden hiervan.

    
Het bedrijfsresultaat voor buitengewone posten nam met maar liefst 46,9 procent toe tot 73,4 miljoen euro, onder meer als gevolg van kostenbesparingen. Hiermee kwam de marge uit op 58,0 procent, ten opzichte van 44,1 procent een jaar eerder.
    

Onder de streep restte een nettowinst van 47,7 miljoen euro, een daling van 3,7 procent op jaarbasis door een variatie in met name de winstbelasting.

    
Outlook

Euronext voorziet voor het eind van het jaar een samengestelde groei (CAGR) van de inkomsten over twee jaar van 9 à 10 procent. De verwachting is dat de EBITDA-marge over heel 2015 uitkomt rond de 55 procent, vergeleken met 45,8 procent in 2014.

De herstructureringskosten die Euronext heeft opgenomen voor de realisatie van de kostenbesparingen zullen eind 2015 niet hoger liggen dan 70 miljoen euro. De komende jaren zullen er "nog wat extra herstructureringskosten" worden gemaakt.

Euronext zal de markt na de komst van Stéphane Boujnah als CEO en een inwerkperiode voorzien van nieuwe doelstellingen voor de middellange termijn. De verwachting van het management is dat deze update tegelijk met de publicatie van de cijfers over heel 2015 beschikbaar is.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.