Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Bank of America verlaagt koersdoel PostNL

Beursblik: Bank of America verlaagt koersdoel PostNL
3 nov 2015 om 23:17

Bank of America Merrill Lynch heeft dinsdag het koersdoel voor PostNL verlaagd van 4,40 naar 4,00 euro met een onveranderd koopadvies.

 

De Amerikaanse zakenbank verlaagde de taxatie voor het onderliggende contante bedrijfsresultaat van PostNL in 2016 met 69 miljoen euro naar 245 miljoen euro, in lijn met de 220 miljoen tot 260 miljoen euro die het postbedrijf zelf voorziet. De analisten van Bank of America wezen daarbij op uitspraken van PostNL dat het volgend jaar de volumes wil verdedigen, als ook op de kosten die gepaard gaan met de extra kostenbesparingen van 200 miljoen euro die PostNL wil realiseren. In 2017 zal het onderliggende contante bedrijfsresultaat volgens de marktvorsers op 275 miljoen euro uitkomen, van een eerder geraamde 293 miljoen euro.

 

PostNL gaf vandaag aan zo snel mogelijk weer over te willen gaan naar het uitkeren van dividend en het creëren van lange termijn aandeelhouderswaarde. Nog altijd meent Bank of America dat het postbedrijf in 2017 dividend zal uitbetalen, als het volgens de marktvorsers weer over een positief eigen vermogen beschikt.

 

Volgens Bank of America is PostNL nog altijd ondergewaardeerd ten opzichte van sectorgenoten.

 

Het aandeel PostNL verloor dinsdag 20,3 procent op 2,91 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.