Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Kardan buigt verlies om naar winst

Update: Kardan buigt verlies om naar winst
26 nov 2015 om 17:22

Kardan heeft over het derde kwartaal van dit jaar een verlies weten om te buigen naar winst, dankzij gunstige wisselkoerseffecten. Dit meldde het Israëlische investeringsvehikel met een notering op Euronext Amsterdam donderdag voorbeurs.

 

"Wisselkoerseffecten hebben een significante impact op onze resultaten in het derde kwartaal gehad", aldus CEO Shouky Oren.

 

Over het afgelopen kwartaal kwam de nettowinst van Kardan uit op 4,3 miljoen euro tegenover een verlies van 7,5 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De omzet van het investeringsvehikel steeg in het derde kwartaal van dit jaar van 40,3 miljoen naar 54,2 miljoen euro.

 

CEO Oren benadrukte in een telefonische toelichting op de cijfers dat naast een gunstig wisselkoerseffect de zwarte cijfers ook te danken waren aan de bijdrage die de waterinfrastructuurdivisie en de financiële activiteiten leverden.

 

Wisselkoersen hadden in de afgelopen periode een positief effect op het nettoresultaat van 16 miljoen euro. Een jaar eerder drukten de wisselkoersen het resultaat juist nog met 4 miljoen euro.

 

Over de eerste negen maanden beïnvloedde de wisselkoersen het resultaat volgens de topman juist negatief met maar liefst 23 miljoen euro.

 

Met het Aziatische vastgoed boekte Kardan een verlies van 3,9 miljoen euro, tegenover een winst van 0,4 miljoen euro een jaar eerder. De financiële tak tekende een winst van 3,9 miljoen op, tegenover een verlies van 0,1 miljoen euro vorig jaar. De waterinfrastructuuractiviteiten boekten een winst van 1,4 miljoen euro, een daling ten opzichte van de 1,8 miljoen euro vorig jaar.

 

Kardan gaf geen concrete outlook af. Het investeringsbedrijf stelde erg afhankelijk te zijn van de ontwikkelingen op de valutamarkten, waar het geen invloed over kan uitoefenen. Wel liet Kardan weten aan te sturen op autonome groei en het versterken van de financiële positie. Ook gaf het een verwachting voor de kasstroom af. Begin 2016 verwacht Kardan over een kaspositie te beschikken van 51,8 miljoen euro, hetgeen een jaar later naar verwachting oploopt naar 119,0 miljoen euro.

 

Kardan handelde donderdag op een groen Damrak 6,6 procent lager op 0,23 euro.

 

Update: om informatie uit de conference call toe te voegen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.