Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Groene koersenborden Damrak na rustige dag

Groene koersenborden Damrak na rustige dag
26 nov 2015 om 17:52

De Amsterdamse beurs is donderdag zonder hulp van Wall Street met een flinke plus gesloten. De AEX won 0,9 procent op 472,24 punten, waarmee het Damrak licht achterbleef op de winsten op de omringende beurzen.

 

"Rustig, rustig, rustig", aldus fondsmanager Corne van Zeijl van Actiam over de handelsdag.

 

Wall Street houdt vandaag de deuren gesloten vanwege de viering van Thanksgiving en "dit scheelt significant in de omzet" op Beursplein 5, zo stelde Van Zeijl. Morgen is de Amerikaanse beurs slechts een halve dag geopend in verband met Black Friday.

 

Maar niet alleen in Amerika, ook in Europa was de beursagenda vrijwel leeg en echt richtinggevend nieuws ontbrak dan ook.

 

De euro/dollar werd verhandeld op 1,0609.

 

Stijgers en dalers

In de AEX werden de meeste fondsen hoger verhandeld. Koploper was Altice met een koerswinst van 7,6 procent. ArcelorMittal dikte 6,1 procent aan. Volgens Van Zeijl neemt de risicobereidheid onder beleggers toe richting het jaareinde en zijn "hoge beta" aandelen daarom gewild.

 

Delta Lloyd steeg 5,5 procent. CEO Lard Friese van NN Group voedde de overnamespeculatie rondom Delta Lloyd door aan te geven klaar te zijn voor acquisities. Tevens kreeg Delta Lloyd een adviesverhoging van HSBC mee. De Britse zakenbank verwacht dat de beleggersdag van de verzekeraar komende week een aanjager voor de koers kan worden. NN Group was juist de grootste daler in de AEX met een verlies van 2,6 procent.

 

In de AMX was Flow Trader het meest gevraagd. De flitshandelaar won 3,2 procent. Fabrikant van roestvast staal Aperam en luchtvaartmaatschappij Air France-KLM volgden op de voet met winst  van krap 3 procent en ASM International werd 2,7 procent meer waard.

 

De grootste daler in de Midkap was Eurocommercial Properties met een verlies van 1,3 procent. Niet alleen Eurocommercial Properties, maar ook andere vastgoedfondsen kenden een slechte dag, hetgeen volgens Van Zeijl opmerkelijk was omdat de rente daalde. Evenwel zijn vastgoedfondsen de eerste fondsen die volgens de fondsmanager van Actiam sneuvelen als beleggers meer risico’s zoeken in hun beleggingen.

 

Onder de kleinere fondsen was Heijmans een van de uitschieters met een koerswinst van 4,1 procent, ondanks dat het Delta Lloyd Deelnemingen Fonds het belang in de bouwer verlaagde van 4 naar 3 procent. Macintosh Retail Group en DPA Group werden elk 2,8 procent meer waard.

 

De verliezen in de AScX waren beperkt. Beter Bed leverde 1,5 procent in en Neways Electronics 1,1 procent.

 

Op lokaal niveau deed Kardan het slecht met een koersverlies van 5,8 procent, ondanks dat het Israëlische investeringsvehikel in het derde kwartaal een verlies wist om te buigen naar winst. Dit was evenwel vooral te danken aan meezittende wisselkoersen. Een koopadvies van KBC Securities voor ABN AMRO leverde de beursnieuweling een klein verlies van 0,1 procent op.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.