Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Voorzichtige start Damrak

Voorzichtige start Damrak
7 okt 2015 om 07:59

De Amsterdamse beurs gaat woensdag lager van start, na een overwegend lager slot op Wall Street dinsdag en kleine winsten op de Aziatische koersenborden.

 

Futures op de AEX index wezen ruim een uur voor de beursgong op een lagere opening van 0,1 procent. De afgelopen drie handelsdagen sloot de hoofdgraadmeter van het Damrak nog in het groen.

 

De Amerikaanse beurzen profiteerden dinsdag van een flink hogere olieprijs, volgens vermogensbeheerder Cees Smit van Today’s Beheer en Brokers vanwege de vooruitzichten die oliekartel OPEC afgaf. Het Internationaal Monetair Fonds verlaagde evenwel de groeiramingen voor de mondiale economie. In plaats van met 3,3 procent zal de wereldwijde economie dit jaar met 3,1 procent groeien, hetgeen 0,3 procentpunt minder is dan in 2014. Vooral zorgen over de opkomende markten maakten dat het IMF de ramingen verlaagde.

 

In Azië, waar de Chinese beurzen nog tot en met donderdag de deuren gesloten houden, steeg de Japanse Nikkei index 0,5 procent. De Bank of Japan bracht geen wijzigingen aan in het monetaire beleid, waardoor de monetaire basis met een jaarlijks tempo van 80 biljoen yen, omgerekend circa 590 miljard euro, blijft groeien. Analisten van Nomura spraken van een weinig verrassende zet van de Japanse centrale bank.

 

De agenda bevat voor woensdag cijfers over de industriële productie in zowel Duitsland, Spanje als het Verenigd Koninkrijk. Verder worden in Amerika de wekelijkse olievoorraden bekend gemaakt.

 

De euro/dollar noteerde woensdagochtend op 1,1262. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen bewoog het muntpaar nog op 1,1279 en rond het slot van de Europese aandelenmarkten op dinsdag stond er een stand van 1,1266 op de borden.

 

Olie werd woensdagochtend iets duurder. Een november-future op een vat West Texas Intermediate steeg 1,7 procent naar 49,36 dollar en een vat Brent werd 0,6 procent duurder op 52,47 dollar.

 

Bedrijfsnieuws

Wolters Kluwer kreeg een adviesverhoging van Deutsche Bank van Houden naar Kopen en een opwaartse bijstelling van het koersdoel van 29,00 naar 35,00 euro. Analisten van de Duitse bank toonden zich na een uitgebreide herziening positief verrast over de kwaliteit van de portefeuille van de uitgever. Daarbij focust Wolters Kluwer zich volgens de marktvorsers op de belangrijkste, defensieve activiteiten en zal het gerichte aankoopbeleid meer ruimte bieden om kapitaal te laten terugvloeien naar aandeelhouders.

 

NN Group benoemde dinsdag drie nieuwe commissarissen met het oog de afbouw van het belang van ING Groep in de verzekeraar. ING heeft op dit moment een belang van 25,8 procent in NN.

 

AMG Vanadium tekende een meerjarig contract voor de uitbreiding van de samenwerking met een grote oliemaatschappij in Canada. Dit maakte moederbedrijf AMG Advanced Metallurgical Group woensdag voorbeurs bekend zonder financiële details vrij te geven. AMG zal afval van de olieraffinaderij in de teerzanden van Alberta omzetten in waardevolle metalen.

 

Arbeidsbemiddelaars Source Group en HeadFirst overwegen om te gaan fuseren. Met de plannen ontstaat een leidende speler op het gebied van onder meer contractbeheer en matching met een omzet van circa 420 miljoen tot 430 miljoen euro. Daarbij levert een fusie volgens Source synergievoordelen op en zal het samengaan direct bijdragen aan de winstgevendheid van Source. De bedoeling is dat de transactie in het vierde kwartaal van dit jaar wordt afgerond.

 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index sleepte er dinsdag nog een koerswinst van 0,1 procent op 16.790,19 punten uit, maar de breder samengestelde S&P 500 index verloor 0,4 procent op 1.979,92 punten en technologiebeurs Nasdaq leverde zelfs 0,7 procent in op 4.748,36 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.