Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Belgen overwegen te stoppen vanwege nieuwe belastingen`

`Belgen overwegen te stoppen vanwege nieuwe belastingen`
25 okt 2015 om 10:01

Een flink aantal Belgische beleggers overweegt over te stappen naar een buitenlandse broker vanwege de belastingen die België aan beleggers wil opleggen, of denkt er zelfs aan om helemaal te stoppen met beleggen. Dit blijkt uit een onderzoek van beursblad De Belegger en online broker BinckBank onder hun klanten, zo berichtte De Tijd.

 

Bijna een derde van de ruim 3.000 lezers van het Belgische beleggersblad De Belegger en 28 procent van de meer dan 2.000 geraadpleegde klanten van online broker Binck denkt er aan om een beleggingsrekening te openen bij een buitenlandse partij. Hoewel zij zo de speculatietaks niet vermijden, lukt het wel om de beurstaks te ontlopen. Dit is een belasting die België oplegt bij de aan- en verkoop van beleggingsproducten.

 

De speculatietaks, een belasting die wordt geheven indien een belegger zijn belegging binnen zes maanden met winst verkoopt, zet beleggers echter ook aan tot nadenken. Beleggers overwegen om aandelen langer dan een halfjaar in bezit te houden, maar ook om minder te investeren in afgeleide producten. Ruim een vijfde van de beleggers zou volgens De Belegger en BinckBank zelfs overwegen om helemaal te stoppen met beleggen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.