Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Fed per saldo hawkish

Beursblik: Fed per saldo hawkish
17 sep 2014 om 21:43

De Federal Reserve heeft per saldo een ‘hawkish’ signaal afgegeven. Dit stelde marktanalist Philip Marey tegenover ABM Financial News nadat de Amerikaanse centrale bank woensdag het rentebesluit bekend maakte en voorzitter Janet Yellen daarop een toelichting gaf.

 

Marey wees daarbij vooral op de renteprognoses van de Fed. De mediane verwachting voor de rente aan het einde van 2015 steeg van 1,125 naar 1,375 procent. "Dit betekent een eerdere of een snellere renteverhoging", aldus Marey, die verwacht dat de centrale bank hier in de tweede helft van volgend jaar mee start.

 

De Fed verlaagde de groeiverwachtingen voor de Amerikaanse economie, maar werd juist iets positiever over de ontwikkeling van de werkloosheid. De stijging van de renteverhoging is volgens Marey een signaal dat de centrale bank meer waarde hecht aan de arbeidsmarkt dan aan de economie.

 

Desondanks gaf de Fed volgens de marktanalist van Rabobank nog wel blijk van enige twijfel. Tegen menig verwachting in herhaalde de centrale bank dat de rente nog aanzienlijke tijd (considerable time) laag te houden na het beëindigen van het maandelijkse opkoopprogramma van obligaties, dat vermoedelijk in oktober gebeurt.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.