Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA: bierbeleggers proosten op overnamespeculatie

TA: bierbeleggers proosten op overnamespeculatie
16 sep 2014 om 12:18

Het nieuws dat brouwer SABMiller een poging heeft ondernomen om het Amsterdamse Heineken over te nemen werd maandag positief ontvangen op de beurs.

Heineken noteerde maandag intradag op het hoogste niveau in de geschiedenis en het aandeel is technisch uitgebroken.

Beleggers van de in Londen genoteerde Zuid-Afrikaanse brouwer SABMiller reageerden echter nog enthousiaster. Volgens fondsmanager Corné van Zeijl van Actiam is dan ook eerder SABMiller dan Heineken de echte overnameprooi in een eventuele consolidatie van de biermarkt. "SABMiller voelt de adem van AB InBev in de nek", aldus Van Zeijl van Actiam.

Overigens meende Van Zeijl dat een overname van SABMiller door AB InBev voor Heineken juist mooie kansen biedt. Vooral in Amerika zal deze nieuwe combinatie flink moeten desinvesteren om toestemming te krijgen van de mededingingsautoriteiten voor een overname. "En dan staat Heineken vooraan [om toe te slaan]", aldus Van Zeijl.

SABMiller steeg maandag met zo’n 10 procent naar een all time high en is sinds de bodem, neergezet in 2008, circa 400 procent opgelopen.

Ondanks het vooruitzicht dat beleggers van het internationale bierconcern AB InBev, met roots in België, Amerika en Brazilië, een stevigere overnamepremie op tafel moeten leggen voor een eventuele acquisitie van SABMiller, steeg het aandeel van ’s werelds grootste brouwer maandag met drie procent op de beurs van Brussel.

Carlsberg is na AB inBev, SABMiller en Heineken de vierde brouwer in de wereld, maar wordt nauwelijks genoemd als overnamekandidaat. De Deense bierbrouwer met een grote blootstelling aan Rusland is op de beurs ten opzichte van de concurrentie ver achter gebleven. Het aandeel handelt onder de koerstoppen van de afgelopen jaren rond 640 Deense kroon.

 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.