Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: hoger direct resultaat voor Eurocommercial Properties

Beursblik: hoger direct resultaat voor Eurocommercial Properties
28 aug 2014 om 15:31

Eurocommercial Properties heeft in het gebroken boekjaar 2013/2014 het directe resultaat zien stijgen. Dit is de verwachting van ABN AMRO in aanloop naar de cijferrapportage van het vastgoedfonds vrijdag voorbeurs.

 

Analist Ruud van Maanen van ABN ARMO rekent voor het afgelopen jaar op een direct resultaat van 84,2 miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg dit nog 81,5 miljoen euro. Voor het laatste kwartaal van het afgesloten boekjaar mikt de analist op een direct resultaat van 20,9 miljoen euro.

 

Volgens analisten van JP Morgan Cazenove verbeteren de marktomstandigheden in Noord-Italië en Frankrijk voor Eurocommercial Properties. Daarnaast doet het Nederlandse vastgoedbedrijf het ook goed in Zweden, aldus JPMorgan.

 

Van Maanen van ABN AMRO zei tegenover ABM Financial News naast de cijfers ook te kijken naar "uitspraken over Rome". Het vastgoedfonds tekende reeds een exclusieve overeenkomst voor de overname van een winkelcentrum met 135.000 vierkante meter vloeroppervlak in de Italiaanse stad. Bij de afgelopen kwartaalrapportage gaf het vastgoedfonds aan "op schema" te liggen met de overname en in gesprek te zijn met de lokale autoriteiten.

 

Overnamekandidaat

Eind april dit jaar bestempelden analisten van Société Générale Corio en Eurocommercial Properties als overnamekandidaten. Inmiddels is er door het Franse Klépierre een bod uitgebracht op Corio. Volgens de Franse bank zou vooral Hammerson interesse kunnen hebben in Eurocommercial Properties.

 

Van Maanen van ABN AMRO wees er evenwel op dat een overname niet zonder slag of stoot zal gaan vanwege een zogenoemde gifpil, die het vastgoedfonds kan inzetten om vijandelijke overnames te weren. De analist stelde echter dat gelet op de pensioengerechtigde leeftijd van CEO Jeremy Lewis dat "de tijd er [een overname] rijp voor kan zijn".

 

Donderdag koerste het vastgoedfonds 0,9 procent lager op 37,83 euro. De AEX leverde 0,4 procent in.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.