Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Imtech komt met claimemissie

Imtech komt met claimemissie
26 aug 2014 om 07:45

Imtech heeft de ICT-divisie verkocht en nieuwe afspraken gemaakt met de banken. Ook kondigde de technische dienstverlener een claimemissie aan. Dit bleek bij de kwartaalcijfers die Imtech dinsdag voorbeurs bekend maakte.

 

CEO Gerard van der Aast sprak van een "beslissende stap" voor Imtech met de verkoop van de divisie ICT, de claimemissie en nieuwe afspraken met de kredietverstrekkers. Met name dit laatste is volgens Van der Aast een "sterk signaal" van vertrouwen van de banken in Imtech.

 

De claimemissie van 600 miljoen euro is volledig onderschreven en de verkoop van de divisie ICT levert 255 miljoen euro op.

 

Verder kwam Imtech nieuwe afspraken overeen met zijn kredietverstrekkers. Onderdeel hiervan zijn onder meer een zogenoemde holiday covenant tot en met het eerste kwartaal van 2016 en een extra kapitaalbuffer.

 

Daarnaast zal Imtech extra reorganisatiemaatregelen treffen in de tweede helft van dit jaar.

 

In het tweede kwartaal boekte Imtech een omzet van 1.113 miljoen euro, tegenover 1.316 miljoen euro een jaar eerder. Dit leverde een operationeel bedrijfsresultaat (EBITDA) op van 8 miljoen euro negatief, waar dit vorig jaar een verlies van net geen 32 miljoen euro was.

 

De orderinstroom in het tweede kwartaal kwam uit op 1,1 miljard euro en het werkkapitaal daalde op jaarbasis van 332 miljoen naar 82 miljoen euro.

 

Topman Van der Aast sprak van een "moeilijke" periode voor Imtech vanwege marktomstandigheden en de onzekerheid rondom de financiële positie van de onderneming.

 

De nettoschuld bedroeg aan het einde van juni 1.038 miljoen euro. Ultimo maart was dit nog 895 miljoen euro.

 

Imtech sloot maandag ruim 8 procent hoger op 0,39 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.