Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Verlies Pharming loopt scherp op

Verlies Pharming loopt scherp op
31 jul 2014 om 07:36

Pharming heeft in het eerste halfjaar van 2014 het verlies fors zien oplopen terwijl de omzet daalde, onder meer als gevolg van een eenmalige mijlpaalbetaling in dezelfde periode vorig jaar. Dit meldde het biotechbedrijf donderdag voorbeurs.

 
Het nettoverlies kwam in het eerste halfjaar uit op 20,1 miljoen euro, tegenover 7,2 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Pharming weet het verlies grotendeels aan gestegen financiële uitgaven, dankzij de herwaardering van de warrants als gevolg van een forse koersstijging van het aandeel in de eerste zes maanden van 2014.

Het verlies van de operationele activiteiten liep op van 1,4 miljoen euro tot 5,4 miljoen euro. In 2013 incasseerde Pharming in de eerste helft van het jaar een mijlpaalbetaling van 5 miljoen dollar.

De omzet en andere inkomsten daalden van 4,9 naar 2,5 miljoen euro. De kaspositie steeg evenwel van 19,2 naar 26,4 miljoen euro.
 

Outlook herhaald

Een concrete outlook voor 2014 gaf Pharming, net als bij de jaarcijfers, niet af. Wel verwacht het biotechbedrijf na de commerciële lancering van het medicijn Ruconest in de Verenigde Staten een mijlpaalbetaling van 20 miljoen dollar. Daarbij resulteert de verkoop van het medicijn exclusief de Verenigde Staten in de tweede helft van het jaar in 3,0 miljoen euro aan omzet.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.