Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: KPN uitblinker op afwachtend Damrak

Beursupdate: KPN uitblinker op afwachtend Damrak
30 jul 2014 om 11:21

De Amsterdamse beurs noteert woensdag licht lager in afwachting van belangrijke macrocijfers en het rentebesluit van de Federal Reserve.

 

De AEX noteerde 0,3 procent lager op 406,09 punten, terwijl de AMX 0,2 procent verloor. Ook andere Europese beurzen tekenen een bescheiden verlies op.

 

"Berusting is op z’n plaats na de afgekondigde sancties [tegen Rusland] en in afwachting van de [Amerikaanse] economische groei, het ADP-banencijfer en het rentebesluit [van de Federal Reserve]", aldus Frank Bonsee van ABN AMRO.

 

De markt heeft nu behoefte aan macrocijfers die een meer globaal beeld geven van de economische ontwikkelingen, zo meende de handelaar. Om die reden zal de markt later vandaag volgens Bonsee minder aandacht hebben voor de Duitse inflatie.

 

Economen van KBC verwachten niet dat het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank veel verrassing brengt. De Fed zal opnieuw de maandelijkse obligatie aankopen met 10 miljard dollar terugbrengen.

 

"Op de vorige vergadering gaf Fed-voorzitster [Janet] Yellen het signaal dat de volgende belangrijke afspraak voor na de zomer was", aldus econoom Mathias van der Jeugt van KBC, die er op rekent dat het afgelopen kwartaal de krimp van 2,9 procent in de eerste drie maanden "uitwist".

 

Stijgers en dalers

Binnen de AEX noteerde slechts een handjevol aandelen hoger. Hierbij was KPN, dat 5,4 procent won, koploper. Het telecombedrijf boekte een lagere omzet, maar handhaafde wel de outlook voor heel 2014. Analist Marc Hesselink van ABN AMRO meende dat de resultaten over de brede linie "iets beter dan verwacht" uitkwamen. De analist stelde dat KPN het "goed" deed op de consumentenmarkt met het binnenhalen van mobiele klanten, terwijl zakelijk "iets slechter" dan verwacht bleek.

 

De winsten onder de overige stijgers bleven beperkt. ArcelorMittal volgde KPN als sterkste stijger met een plus van een half procent. De staalreus opent vrijdag de boeken over het tweede kwartaal.

 

TNT Express verloor anderhalf procent nadat ING de pakketbezorger van de kooplijst haalde. Het fonds verloor deze week al meerdere procenten aan beurswaarde, na negatief ontvangen kwartaalresultaten.

 

Beleggers zetten Wolters Kluwer 1,3 procent lager na het openen van de boeken. De omzetdaling was in lijn met de omzet die analist Ruben Devos voorzag, maar de EBITA-marge kwam volgens de analist wel lager uit dan verwacht, ondanks een "positieve verrassing" in de resultaten bij de divisie Financial & Compliance.

 

SBM Offshore was evenwel hekkensluiter. Het olieconcern verloor twee procent.

 

Binnen de AMX was USG People koploper met een winst van 2,6 procent. De uitzender liet een verdere versnelling van de groei laten, maar het bedrijfsresultaat over het tweede kwartaal was daarentegen wel aan de zwakke kant, zo meende analist Konrad Zomer van ABN AMRO.

 

Het volatiele centenfonds Imtech was de grootste verliezer met min 2,1 procent. Andere dalers waren BAM Groep en Arcadis met verliezen van respectievelijk 2,0 en 1,7 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.