Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX licht hoger in zoekende markt

Beursupdate: AEX licht hoger in zoekende markt
23 jul 2014 om 11:27

De Amsterdamse beurs noteert woensdag in lijn met andere Europese beurzen 0,4 procent hoger op 409,53 punten, terwijl de Midkap 0,3 procent aandikte.

 

"Na een heel vlak New York is de markt in Nederland zoekende", aldus handelaar Frank Bonsee van ABN AMRO, die tevens opmerkte dat de Amerikaanse bedrijfscijfers van Apple en Microsoft dinsdag nabeurs "niet inspirerend" waren.

 

Volgens Bonsee vindt de markt lichte steun in de lagere olieprijs en lagere euro. "Ondanks enkele heavy-weights uit de VS, ligt een zijwaarts verloop in het verschiet", zo verwacht de handelaar.

 

Voorafgaand aan de start van de Amerikaanse handel openen onder meer Dow Chemical en PepsiCo de boeken. Nabeurs komen onder meer AT&T en Facebook met de kwartaalcijfers.

 

Naast de Amerikaanse bedrijfscijfers houdt Maurice Mureau van Merit Capital een schuin oog op de ontwikkelingen in Israël en Gaza. De beleggingsadviseur meende verder dat de angel in de zaak rondom het neergehaalde vliegtuig in Oekraïne er grotendeels uit is.

 

Stijgers en dalers

Binnen de AEX blonk AkzoNobel uit met een koerswinst van vier procent. Het chemiebedrijf rapporteerde een lagere omzet, maar zag bij alle drie de bedrijfsonderdelen de volumes wel stijgen. Analist Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers sprak van "keurige cijfers". Hier voegden analisten van JPMorgan aan toe dat AkzoNobel boven verwachting presteerde doordat reorganisatiekosten lager uitvielen.

 

Fondsen bleven verder dicht bij huis. Ahold volgde AkzoNobel op gepaste afstand met een winst van 0,9 procent.

 

Het grootste verlies werd opgetekend door Corio. UBS verlaagde het advies voor het vastgoedbedrijf van Neutraal naar Verkopen, maar stelde het koersdoel juist opwaarts bij van 31,00 naar 34,00 euro. Aanleiding noemde de Zwitserse bank de recente sterke koersprestatie.

 

Afgezien van het 2,9 procent verlies voor Corio bleven de verliezen beperkt met een verlies van 0,6 procent voor Aegon.

 

In de Midkap nam het volatiele centenfonds Imtech de leiding met een plus van 20 procent. "Volledig shortcovering", zo verklaarde Bonsee. Andere stijgers waren onder meer Vopak en Brunel International, die beide een procent bijschreven.

 

Hekkensluiter was BAM Groep met een verlies van 1,7 procent, gevolgd door BinckBank met een min van 0,9 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.