Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Randstad ziet omzet stijgen

Beursblik: Randstad ziet omzet stijgen
29 apr 2014 om 12:32

Randstad heeft in het eerste kwartaal van 2014, conform de verwachtingen van de uitzender zelf, zowel een hogere omzet als winst geboekt. Dat bleek uit een door Randstad opgebouwde consensusverwachting.

 

De omzet kwam in het eerste kwartaal 3,5 procent hoger uit op 3.967 miljoen euro van 3.832 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De omzetgroei per gewerkte dag steeg in de eerste drie maanden met 3,2 procent en de brutowinstmarge nam met 20 basispunten toe tot 18,0 procent.

 

Bij de jaarresultaten liet Randstad weten in het eerste kwartaal een voortzetting van de geleidelijke groei te verwachten. In Noord-Amerika ondervond Randstad in de eerste maanden van het jaar wel last van de extreme weersomstandigheden.

 

Randstad ging na de publicatie van de jaarresultaten fors onderuit op het Damrak, en verloor sinds medio februari ruim 12 procent. Analisten van Rabobank voorzien meevallende kwartaalcijfers, wat het vertrouwen onder beleggers tenminste voor een deel moet doen herstellen na de teleurstelling over het vierde kwartaal.

 

Ook analist Marc Zwartsenburg van ING kijkt met vertrouwen uit naar de cijfers, wijzend op de lage verwachtingen in de markt. De analist gaf verder aan dat de negatieve wisselkoerseffecten voor de uitzender in het eerste kwartaal gecompenseerd werden door de "voorzichtige" verwachting voor de groei per werkdag.

 

Het onderliggende bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg in het eerste kwartaal op jaarbasis waarschijnlijk in lijn met de omzet van 91,5 naar 115 miljoen euro en onder de streep restte een nettowinst van 72 miljoen euro.

 

Analist Yves Franco van KBC Securities gaf aan vooral te kijken hoe Randstad presteerde in Nederland, waar Adecco in het vierde kwartaal van 2013 al sterk presteerde tegenover nulgroei voor Randstad.

 

Outlook

Voor het tweede kwartaal van 2014 voorzien de door Randstad benaderde analisten een verdere acceleratie van de omzetgroei tot 5,5 procent, wat resulteert in een omzet van 4.322 miljoen euro. Zwartsenburg van ING schreef hierover dat deze doelstelling "absoluut niet te ambitieus" is.

 

Analisten van Deutsche Bank verlaagden eerder deze maand het koersdoel bij een onveranderde verkoopaanbeveling, omdat de voor Randstad belangrijke Amerikaanse economie veel trager herstelt dan verwacht, met minder groei aan het eind van 2014 en begin 2015 dan eerder verondersteld.

 

Randstad maakt woensdag voorbeurs de resultaten over het eerste kwartaal van 2014 bekend.

 

Dinsdag noteerde het aandeel halverwege de handelsdag 0,7 procent hoger op 43,30 euro, terwijl het Damrak 0,6 procent steeg.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.