Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Resultaten AMG onder druk

Resultaten AMG onder druk
19 mrt 2014 om 07:37

AMG Advanced Metallurgical Group heeft in 2013 de resultaten conform verwachting lager zien uitkomen dan in het voorgaande jaar, maar rekent op verbetering voor het lopende jaar. Dit bleek uit de jaarcijfers die het specialistische metaalbedrijf woensdag voorbeurs presenteerde.

 

CEO Heinz Schimmelbusch sprak van "substantiële prijsdalingen" in het vierde kwartaal, die volgden op een "scherpe" daling in het derde kwartaal. In de laatste maanden van 2013 stonden volgens de bestuursvoorzitter vooral de prijzen voor chroom, tantaal en vanadium onder druk.

 

Inmiddels heeft AMG ingegrepen om de organisatie aan te passen op de huidige marktomstandigheden en sterk te sturen op de kasstroom, die afgelopen jaar een van de hoogste in de bedrijfsgeschiedenis was. Daarbij slaagde AMG er ook in de schuld verder terug te brengen met bijna 34 miljoen dollar tot 160,5 miljoen dollar.

 

AMG meldde verder de strategische positie te evalueren en te zoeken naar mogelijkheden om financiële slagkracht te creëren.

 

Resultaten

AMG boekte in het vierde kwartaal op jaarbasis een drie procent hogere omzet van 284 miljoen dollar, wat resulteerde in een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 10,5 miljoen dollar. Onder de streep restte een nettoverlies van 3,2 miljoen dollar.

 

Over heel 2013 kwam de omzet uit op 1.158 miljoen dollar en bedroeg het bedrijfsresultaat 72,6 miljoen dollar. Verder werden aandeelhouders geconfronteerd met een nettoverlies van 41,5 miljoen dollar.

 

Daarmee lag de omzet 5 procent lager dan in 2012, terwijl AMG toen nog een nettowinst boekte van 2,8 miljoen dollar. Het bedrijfsresultaat kwam in 2012 uit op 83,5 miljoen dollar.

 

AMG gaf in 2013 al verschillende winstwaarschuwingen af en liet begin november weten vanwege vooral de lagere afzetprijzen te rekenen op een minder jaar dan in 2012 en een daling van het bedrijfsresultaat.

 

Outlook

AMG mikt voor 2014, ondanks de lage vraag naar specialistische metalen en een groeivertraging in China, op een "significante" operationele kasstroom, waarbij zowel het bedrijfs- als het nettoresultaat hoger uitkomen dan in 2013.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.