Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Goud onder druk na afwijzen Zwitsers goudinitiatief

Goud onder druk na afwijzen Zwitsers goudinitiatief
1 dec 2014 om 10:32

De goudprijs staat maandag scherp onder druk nadat Zwitserland in een referendum tegen een uitbreiding van de nationale goudvoorraad stemde en hiermee voor extra verkoopdruk van het edelmetaal zorgde. Dat stelden economen van KBC Securities maandag.

 

Zwitserse stemmers verwierpen het voorstel om de goudreserves aan te vullen en buitenlandse reserves terug te halen met een volgens de economen "overweldigende" meerderheid van 77 procent.

 

De Zwitserse centrale bank was een van de tegenstanders van het initiatief "red ons Zwitserse goud" van de Zwitserse volkspartij, omdat het vreesde dat het monetaire beleid daardoor onder druk zou komen te staan. Volgens KBC Securities kan de centrale bank zich nu onverminderd en ongelimiteerd richten op het kopen van buitenlandse valuta om hiermee de de wisselkoers van de eigen munt te bepalen en de export te beschermen.

 

Goud noteerde maandag 1,0 procent lager op 1.163,80 dollar.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.