Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Goldman Sachs plaatst Fugro op favorietenlijst

Beursblik: Goldman Sachs plaatst Fugro op favorietenlijst
6 nov 2014 om 10:53

Goldman Sachs heeft het advies voor Fugro verhoogd van Neutraal naar Kopen en het fonds opgenomen in de favorietenlijst van de zakenbank. Het koersdoel voor de bodemonderzoeker staat op 15,50 euro.

Het koopadvies voor Fugro komt nadat het aandeel dit jaar al 80 procent in waarde daalde en inmiddels op het zelfde niveau noteert als in 2002-2003. Recent gaf Fugro een winstwaarschuwing af, verlaagde het de doelstellingen op de middellange termijn substantieel en schrapte het de dividenduitkering.

De grootste angst onder beleggers is volgens analisten de zwakke balans van Fugro. Deze angst is evenwel overdreven, aldus Goldman Sachs. De analisten rekenen vanaf 2015 op een aantrekkende kasstroom doordat Fugro een omvangrijk, maar haalbaar, herstructureringsplan doorvoert. Daarbij verwacht de zakenbank dat Fugro zelfs een positieve kasstroom weet te realiseren als de winst terugvalt naar nul.

Voor eind 2014 verwacht Goldman Sachs dat Fugro op een schuldratio van 3,02 uitkomt, nipt meer dan de 3,0 die is toegestaan. Ondanks dit rekenen de analisten niet op een aandelenuitgifte, maar mikken zij op clementie van de kredietverstrekkers in de vorm van een zogenoemde waiver vanwege de voortvarende probleemaanpak van Fugro.

Fugro handelt donderdag op een licht negatief gestemd Damrak 22,6 procent hoger op 12,36 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.