Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA: Noorse kroon onder druk

TA: Noorse kroon onder druk
28 nov 2014 om 11:49

De Noorse kroon staat onder druk door de scherp dalende olieprijs en de euro steeg de afgelopen dagen ten opzichte van de kroon naar het hoogste niveau sinds 2009.

Noorwegen is een belangrijke exporteur van olie en gas en de olieprijs heeft daardoor direct invloed op de ontwikkeling van de kroon. Na het uitbreken van de kredietcrisis in 2008 daalde de WTI olieprijs binnen een paar maanden van 146 dollar naar 33 dollar en de kroon verloor in dezelfde periode circa 30 procent van zijn waarde ten opzichte van de euro.

In de daaropvolgende schuldencrisis jaren steeg de Noorse kroon echter juist weer scherp in waarde. Het olierijke land kent een begrotingsoverschot en de Noorse kroon werd beschouwd als een veilige belegging ten opzichte van het dreigende uiteenvallen van de eurozone.

Sinds begin 2013 is de euro echter weer bezig met een gestage opmars.

Door de scherpe daling van de olieprijs deze week doorbrak de euro ten opzichte van de kroon zelfs zware weerstand, gevormd door de koerstoppen vanaf eind 2013, waardoor technisch een verkoopsignaal is afgegaan voor de kroon.

 

 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.