Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Staking chloorfabriek AkzoNobel ten einde

Staking chloorfabriek AkzoNobel ten einde
26 nov 2014 om 17:46

Na ruimschoots 60 dagen is er een einde gekomen aan de staking op de chloorfabriek van AkzoNobel in Rotterdam. Dit bevestigde bestuurder Ron Vos van FNV Bondgenoten tegenover ABM Financial News.

 

"Het is erg jammer dat niet bereikt is wat we wilden bereiken", aldus Vos, wijzend op de wens op een hoger loon en een aparte cao voor medewerkers van het Membraam Elektrolyse Bedrijf (MEB).

 

Positief is volgens Vos dat AkzoNobel nu beseft "dat er iets aan de hand is". Dit besef zal volgens de vakbondsman vermoedelijk bijdragen aan een oplossing voor het conflict tussen werknemers en onderneming.

 

Medewerkers eindigden de staking volgens Vos nadat een akkoord werd bereikt over een nieuwe cao tussen AkzoNobel en de vakbonden voor de Nederlandse activiteiten. "Deze cao is ook bindend voor MEB-medewerkers", aldus Vos, die aangaf dat verder staken daardoor geen optie meer was.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.