Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Nieuwe winstwaarschuwing Ballast Nedam

Update: Nieuwe winstwaarschuwing Ballast Nedam
6 okt 2014 om 07:58

Ballast Nedam heeft vanwege aanhoudende kostenoverschrijdingen bij het A15 project een winstwaarschuwing afgegeven. Dit meldde de bouwer maandag voorbeurs.

 

De kostenoverschrijdingen voor het A15 project zijn opgelopen van 217 naar 253 miljoen euro. In dit project heeft Ballast Nedam een belang van 40 procent, wat betekent dat ruim 100 miljoen euro voor rekening van de bouwer komt, waar het aanvankelijk nog uitging van 87 miljoen euro. Daarbij verwacht Ballast Nedam dat de projectverliezen in het lopende kwartaal verder zullen oplopen.

 

"Zolang er geen duidelijkheid bestaat over de afhandeling van de door A-Lanes A15 ingediende claims kan Ballast Nedam geen uitspraken doen over de precieze hoogte van het verlies na verrekening van de claims", zo voegde de bouwer daaraan toe.

 

Ballast Nedam liet eind september tegenover ABM Financial News al weten te verwachten dat de commissie "tenminste gedeeltelijk" zal beslissen in het voordeel van het consortium, waardoor een "substantiële" terugvordering van de kostenoverschrijdingen voor het A15 project op termijn volgt, waarvan ook Ballast Nedam profiteert.

 

Tot er duidelijkheid is over de uitkomst van de contractueel vastgelegde procedure van geschillenbeslechting zal Ballast Nedam het verlies moeten nemen en voorfinancieren.

 

De aanhoudende kostenoverschrijdingen hebben een "aanzienlijk" effect op de solvabiliteit en de liquiditeitspositie van Ballast Nedam, reden dat de bouwer aanstuurt bij Rijkswaterstaat op een versnelde afhandeling van de claims.

 

Ook meldde Ballast Nedam dat de divisie Infrastructuur kampt met tegenvallende projectresultaten.

 

Ballast Nedam blijft werken aan het desinvesteringsprogramma en meldde dat de verkoop van een cluster van bedrijven uit de divisie Specialismen & Toelevering in een vergevorderd stadium zijn.

 

Ondanks de tegenvallers verwacht Ballast Nedam aan het einde van het derde kwartaal binnen de afspraken met de banken te zijn gebleven.

 

Ballast Nedam sloot vrijdag 0,3 procent hoger op 3,45 euro.

 

Update: om meer informatie toe te voegen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.