Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: bouwers BAM en Ballast Nedam onder flinke druk

Beursblik: bouwers BAM en Ballast Nedam onder flinke druk
6 okt 2014 om 10:53

BAM Groep moet vrezen voor een nieuwe emissie en voor Ballast Nedam is het hopen op een toekenning van de claims voor het dramatische A15 project. Dit stelde fondsmanager Corne van Zeijl van Actiam voor de camera van ABM Financial News.

 

BAM krijgt mogelijk opnieuw een rekening voor een busbaan in het Britse Cambridgeshire gepresenteerd vanwege defecten. De bouwer stelde zelf dat de busbaan inmiddels drie jaar "succesvol" in gebruik is en noemde de claim, die volgens media kan oplopen tot wel 40 miljoen euro, dan ook "ongegrond en onrealistisch".

 

Mocht het daadwerkelijk tot een schadevergoeding van 40 miljoen euro komen, dan sluit Van Zeijl een nieuwe emissie niet uit. De fondsmanager kijkt dan ook reikhalzend uit naar de beleggersdag van BAM op woensdag 8 oktober.

 

Ballast Nedam haalde recent al met "veel pijn en moeite" 30 miljoen euro op met een emissie, waarvan een groot gedeelte is verdampt door allerlei problemen rondom het A15 procent.

 

De bouwer gaf maandag een winstwaarschuwing af nadat de kosten bij het probleemproject verder waren opgelopen en volgens Ballast Nedam is het einde nog niet in zicht. Van Zeijl meende dan ook dat het voor de bouwer te hopen is dat Rijkswaterstaat de ingediende claims deels toekent.

 

De bouwers BAM Groep en Ballast Nedam staan maandag flink onder druk op een groen Beursplein 5. BAM leverde 5,0 procent in en Ballast Nedam 12,5 procent.

 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.