Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: groeidoelstellingen Gemalto heet hangijzer

Beursblik: groeidoelstellingen Gemalto heet hangijzer
22 okt 2014 om 17:08

De kwartaalrapportage van Gemalto zal de nodige aandacht trekken nadat enkele analisten zich de afgelopen weken uiterst kritisch uitlieten over de groeikansen voor het Franse digitale beveiligingsbedrijf.

 

Gemalto verwacht dit jaar een dubbelcijferige groei van de operationele winst en een versnelling in de tweede jaarhelft van de omzet op jaarbasis tegen constante wisselkoersen.

 

In de eerste zes maanden steeg de omzet tegen constante wisselkoersen met 5 procent. De operationele winst daalde op jaarbasis van 131 miljoen naar 120 miljoen euro.

 

Voor 2017 mikt Gemalto op een operationele winst van circa 660 miljoen euro.
Analisten van onder meer Berenberg en Barclays hebben grote twijfels of Gemalto deze groeidoelstellingen de komende jaren wel weet te halen, vooral na de introductie van een nieuwe SIM kaart en betaaltechnologie door Apple.

 

Analist Marc Zwartsenburg noemde de paniek onder beleggers na de kritische rapporten van Berenberg en Barclays overdreven en juist een instapmoment. Enerzijds overschat de markt volgens de analist van ING de impact van Apple op de omzet van Gemalto en anderzijds worden nieuwe kansen door beleggers genegeerd.

 

Zwartsenburg wees er daarbij op dat Gemalto zich medio september tijdens een road show nog met vertrouwen uitliet over de verwachtingen voor de tweede jaarhelft.

 

Overigens stelden ook de analisten van Barclays weinig zorgen te hebben voor de cijfers over het derde kwartaal. Vooral de lange termijn voorzichten worden omgeven door onzekerheden, aldus de Britse bank.

 

Bij Berenberg wezen de analisten er evenwel op dat Gemalto de laatste zeven kwartalen op rij teleurstelde en dat de winstverwachtingen voor dit jaar al met ruim een derde zijn teruggebracht.

 

Gemalto maakt donderdag de cijfers over het derde kwartaal bekend. Op een groen Damrak trok Gemalto de kar met een dagwinst van 4 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.