Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX vlak in afwachting van Amerikaanse cijfers

Beursupdate: AEX vlak in afwachting van Amerikaanse cijfers
1 okt 2014 om 11:38

Het Damrak noteerde woensdag tegen het einde van de ochtendhandel vrijwel onveranderd op 421,03 punten in afwachting van Amerikaanse macro-economische cijfers.

 

"Er is een evenwicht tussen slecht nieuws en de verwachting dat de ECB hierop inspeelt met een ruim monetair beleid", aldus sales trader Gert Berendse van ING.

 

Tegenvallend was volgens Berendse onder meer de neerwaartse bijstelling van de groeiverwachtingen voor Italië en de vertraging van Frankrijk met het oog op het begrotingstekort onder de Maastrichtnorm te krijgen.

 

Verder bleken de meeste inkoopmanagersindexen voor de Europese industrie gedaald. De Duitse industrie stagneerde na veertien maanden van groei. De Franse industrie krabbelde iets op, maar kromp in september nog altijd. De inkoopmanagersindex voor de bedrijvigheid in eurozone daalde afgelopen maand van 50,7 naar 50,3. De Nederlandse industrie versnelde daarentegen wel.

 

De markt krijgt naar verwachting van Berendse meer richting zodra de Amerikaanse macrocijfers naar buiten komen. Met het ADP banenrapport en de inkoopmanagersindexen van zowel ISM als Markit voor de Amerikaanse industrie, is de kans groot dat de markt in beweging komt, zo meende de sales trader van ING.

 

Stijgers en dalers

Slechts een handjevol aandelen hield woensdag het hoofd boven water. ING nam de leiding met een koerswinst van 1,1 procent.

 

Unibail-Rodamco noteerde 0,9 procent hoger na een adviesverhoging door HSBC naar Overwogen met een koersdoel van 240 euro. Verder dikte Gemalto 0,3 procent aan nadat Total het digitale beveiligingsbedrijf een opdracht gaf voor het leveren van gepersonaliseerde EMV betaalkaarten aan dochterbedrijf AS24.

 

Beleggers zetten KPN 0,6 procent lager, ondanks dat het telecombedrijf de verkoop van E-Plus aan Telefónica Deutschland afrondde en daarbij liet weten een interim dividend van 0,02 euro per aandeel uit te zullen keren. Ook zwaargewicht ArcelorMittal werd lager verhandeld. De staalreus leverde 0,6 procent, ondanks een positief analistenrapport van ING.

 

Oliedienstverlener waren evenwel de fondsen die het hardst werden getroffen. SBM Offshore verloor 1,6 procent, terwijl Fugro zelfs 2,1 procent goedkoper werd.

 

In de Midkap was Brunel International de sterkste stijger met een winst van bijna anderhalf procent. Bouwer BAM volgde op de voet met 1,3 procent koerswinst na aan positief analistenrapport van KBC Securities. De vooruitgang die BAM Groep boekt met desinvesteren is bemoedigend en de gisteren aangekondigde Duitse opdracht was volgens analist Dirk Verbiesen ook de moeite waard.

 

Air France-KLM verloor twee procent, ondanks dat brancheorganisatie IATA meldde dat het mondiale luchtvrachtvervoer stevig groeide in augustus, nadat dit ook al het geval was in juli. Centenfonds Imtech was echter de grootste daler met een verlies van 3,3 procent.

 

In de AScX dikte Ballast Nedam 0,3 procent aan nadat de bouwer van De Nederlandse Provincie Der Paters Jezuïeten een opdracht kreeg voor de bouw van een woon- en zorgcentrum. De opdracht vertegenwoordigt een waarde van 20 miljoen euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.