Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: `Imtech weer goed op de rit`

Update: `Imtech weer goed op de rit`
2 aug 2013 om 16:35

Imtech is goed op weg met het herstelplan. Dit liet het bestuur van de technische dienstverlener weten voorafgaand aan de buitengewone aandeelhoudersvergadering, die vanochtend in Rotterdam plaatsvindt.

 

Imtech is “goed op de rit”, en CEO Gerard van de Aast en CFO Hans Turkesteen zeggen zich dan ook geen zorgen te maken over de bankconvenanten.

 

Sowieso geldt voor 2013 een zogenoemde covenant holiday, waardoor de banken pas in 2014 Imtech daadwerkelijk houden aan de convenanten.

 

Aan het einde van het eerste kwartaal in 2014 moet Imtech aan leverage ratio, de verhouding tussen nettoschuld en bedrijfsresultaat (EBITDA), van 6,00 voldoen.

 

"Geen strakke convenant", aldus CFO Turkesteen.

 

Maar aan het einde van het tweede kwartaal moet Imtech de ratio al hebben verbeterd naar 3,50, wat volgens het bestuur een meer marktconforme eis is.

 

Ook voor deze eis maakt Imtech zich geen zorgen. De schuld zal dalen en het bedrijfsresultaat zal stijgen.

 

"Het mes snijdt aan twee kanten", aldus Turkesteen.

 

Geen lijken meer uit de kast

Inmiddels zijn alle grote lopende projecten door Imtech doorgenomen en herbeoordeeld met een groot aantal nieuwe krachten nadat in de afgelopen maanden grofweg de helft van het senior management is vervangen.

 

Neerwaartse aanpassingen zijn volgens de technische dienstverlener op dit moment niet nodig, alhoewel het tegenvallers niet wil uitsluiten.

 

Sterker nog, bij de Scandinavische activiteiten, waar analisten vraagtekens zetten bij de relatief hoge marges, was er zelfs sprake van enkele meevallers.

 

De Scandinavische activiteiten "zijn goed winstgevend" volgens Turkesteen, die meer dan voldoende potentie voor de toekomst ziet. Problemen bij de margeontwikkeling ziet Imtech dan ook niet.

 

Een verkoop van de Scandinavische activiteiten, of een verkoop van enig andere divisie of regio, is volgens CEO Van de Aast "niet aan de orde op dit moment", net als een nieuwe claimemissie.

 

Kapers op de kust

Imtech is volgens Van de Aast de afgelopen periode door diverse partijen benaderd die de "parels" wilden opkopen. Al deze partijen kregen echter een duidelijke nee te horen van Imtech.

 

Bava

De buitengewone aandeelhoudersvergadering moet vrijdag leiden tot onder meer het goedkeuren van het jaarverslag 2012 en de benoeming van nieuwe commissarissen.

 

"Er is geen enkele reden te twijfelen aan de jaarrekening 2012", hield Turkesteen de aandeelhouders voor, voorafgaand aan de stemming.

 

Na afloop liet nieuwbakken commissaris Kees van Lede weten "een streep" te zetten onder het verleden.

 

Van de Lede zei dat het "doodzonde" is dat een koninklijk bedrijf als Imtech zo in de problemen is gekomen, helemaal omdat Imtech goed werk aflevert.

 

Commissaris Frans Cremers sprak van een "levensvatbaar" bedrijf nadat "de luiken open zijn gegaan".

 

Na de jaarvergadering hadden de raad van bestuur en de raad van commissarissen nog een vergadering staan, een waarop het bestuur de commissarissen toestemming moest vragen door te gaan met de tender voor een nieuwe omvangrijke opdracht van honderden miljoenen euro’s.

 

Voor een opdracht met een waarde van meer dan 75 miljoen euro moet het bestuur van Imtech eerst bij de commissarissen langs om toestemming te vragen.

 

Volgens Cremers brengen grote opdrachten namelijk ook grote risico’s met zich mee.

 

Imtech noteert vrijdag een uur voor het sluiten van de aandelenbeurs 0,2 procent hoger. De AEX verliest 0,3 procent.

 

Update: om uitspraken commissarissen en nieuwe opdracht toe te voegen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.