Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: onderliggende trend Imtech in focus

Beursblik: onderliggende trend Imtech in focus
6 nov 2013 om 16:48

De resultaten van Imtech over het derde kwartaal zullen donderdag niet de blikvanger zijn. Dit laten verschillende analisten tegenover ABM Financial News weten.

 

"Rode cijfers worden het toch wel", aldus analist Tom Muller van Theodoor Gilissen.

 

De onderliggende trend en de ontwikkeling van de schuldpositie in combinatie met een eventuele verkoop van activiteiten is waar de marktvorsers naar kijken.

 

Menig analist maakt zich zorgen over de haalbaarheid van de afspraken van de technische dienstverlener met de banken.

 

Imtech gaat volgens analist Andre Mulder van Kepler Cheuvreux niet binnen de convenanten blijven, waardoor een waiver en een "relatief kleine kapitaalinjectie" van zo’n 100 miljoen euro nodig zijn.

 

Ook ING verwacht niet dat Imtech begin volgend jaar aan de afspraken met de banken zal voldoen, hoewel het nieuwe management volgens analist Tijs Hollestelle op de goede weg is. Het is volgens de analist echter nog te vroeg om de volledige effecten van de getroffen maatregelen te zien.

 

Hollestelle verwacht dat een waiver echter voldoende zal zijn om de banken tevreden te stellen. Opnieuw kapitaal ophalen noemt de analist het slechtst denkbare alternatief voor de technische dienstverlener.

 

Voor 2013 geldt een ‘covenant holiday’, wat betekent dat de banken de convenanten niet testen. Aan het einde van het eerste kwartaal van 2014 mag Imtech een verhouding tussen nettoschuld en bedrijfsresultaat (EBITDA) van maximaal 6,00 hebben.

 

De toegestane leverage ratio daalt vervolgens in hoog tempo naar 3,50 aan het einde van het tweede kwartaal en mag in het derde en vierde kwartaal op maximaal 3,25 zitten.

 

Voor 2015 dalen de convenanten verder naar 3,00 in het eerste en tweede kwartaal, 2,75 in het derde kwartaal en 2,50 aan het einde van het vierde kwartaal.

 

Imtech komt donderdag voorbeurs met de cijfers over het derde kwartaal. Gemiddeld rekenen door ABM Financial News geraadpleegde analisten op een omzet van 1.298 miljoen euro, waarbij KBC Securities verwacht dat Imtech zich onthoudt van het afgeven van een outlook voor 2013.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.