Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Terni fabriek voor 400 miljoen euro in handen Aperam

Beursblik: Terni fabriek voor 400 miljoen euro in handen Aperam
19 nov 2013 om 16:00

Aperam kan de Italiaanse fabriek in Terni van Outukumpu kopen voor zo’n 400 miljoen euro. Dit verwachten analisten van Nomura.

 

Uit onderzoek van ABM Financial News eerder deze maand bleek al dat een groot aantal analisten er op rekent dat Aperam voor het jaareinde zijn slag slaat.

 

"De kans is groot dat Aperam het [de fabriek in Terni] koopt", aldus analist Filip de Pauw van ING tegen ABM Financial News.

 

Nomura schat dat de verkoop van Terni, die hoogstwaarschijnlijk nog voor het einde van dit jaar plaatsvindt, circa 400 miljoen euro oplevert. De Italiaanse fabriek staat echter in de boeken voor 634 miljoen euro.

 

Naast Terni zal Outukumpu volgens Nomura ook VDM verkopen voor 500 miljoen euro en nog kleine desinvesteringen doen voor 200 miljoen euro.

 

Deze verkopen voorkomen dat de Finse fabrikant van roestvast staal een emissie moet doen om binnen de bankconvenanten te blijven, aldus de verwachting van Nomura, die daarop het advies voor Outukumpu verhoogde van Reduceren naar Neutraal.

 

In tegenstelling Outukumpu, wat met de verkopen een emissie ontloopt, moet Aperam juist wel geld ophalen om de overname te financieren. ING voorziet hiervoor echter weinig problemen. Een claimemissie slaagt volgens De Pauw wel.

 

Outukumpu kreeg van de Europese Commissie uitstel tot het einde van dit jaar om de fabriek in het Italiaanse Terni te verkopen. De Commissie eiste de verkoop vanwege de overname van Inoxum door Outukumpu. De Finnen hebben geprobeerd deze deadline nog op te rekken, maar lieten bij de cijfers over het derde kwartaal weten hierin niet te zijn geslaagd.

 

Aperam noteerde dinsdag tegen het einde van de middag 0,2 procent hoger op 13,21 euro. De AEX leverde 0,4 procent in.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.