Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Accell Group verlaagt outlook

Accell Group verlaagt outlook
19 nov 2013 om 08:28

Accell Group heeft de verwachtingen voor 2013 verlaagd nadat de fietsenverkoop in het derde kwartaal onvoldoende herstelde om de tegenvallende verkopen uit de eerste jaarhelft vanwege het aanhoudende winterweer te compenseren.

 

Volgens CEO René Takens kwam het fietsseizoen "niet echt op gang", ondanks de goede weersomstandigheden afgelopen zomer. In een eerder commentaar liet de bestuursvoorzitter aan ABM Financial News weten dat het een "mooie zomer" was, waardoor de verkopen goed verliepen.

 

De fietsenfabrikant mikt voor 2013 nu op een stabiel bedrijfsresultaat, terwijl het bij de halfjaarcijfers nog mikte op een stijgend resultaat. De nettowinst valt daarnaast naar verwachting lager uit, terwijl de fietstenfabrikant mikte op een stabiele ontwikkeling.

 

Volgens Accell liggen ook onder meer hogere financieringslasten, relatief hogere belastingafdrachten en reorganisatielasten in Nederland en Noord-Amerika aan de winstdaling ten grondslag. De reorganisaties zitten volgens Accell wel "op schema".

 

Voor de langere termijn herhaalde Accell de eerder afgegeven verwachtingen van een continuering van de groei van zowel omzet als resultaat.

 

Voorraad op normaal niveau

Accell Group moest in het derde kwartaal meer fietsen met korting verkopen dan verwacht, waardoor de voorraad rond hetzelfde niveau als een jaar eerder uitkwam. Ook het werkkapitaal daalde naar niveaus vergelijkbaar met een jaar eerder.

 

Over de eerste zes maanden stegen de voorraden fietsen nog met maar liefst 24 procent op jaarbasis. Daarnaast nam het werkkapitaal met 11 procent toe.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.