Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Stichting Beheer SNS REAAL wil getuigenverhoren

Stichting Beheer SNS REAAL wil getuigenverhoren
11 nov 2013 om 17:42

Stichting Beheer SNS REAAL heeft bij de Rechtbank Amsterdam een verzoekschrift ingediend tegen SNS Reaal voor het houden van een voorlopige getuigenverhoor. Dit maakte de Stichting nabeurs bekend.

 

De Stichting is van mening dat het genationaliseerde  SNS Reaal de voormalige grootaandeelhouder niet correct van informatie heeft voorzien, waardoor het onmogelijk was voor de Stichting om te komen tot een juiste schadeloosstelling.

 

Door getuigenverhoren wil de Stichting "de beschikbaarheid van de relevante informatie in bezit van SNS Reaal veilig stellen". Iets wat volgens de Stichting hard nodig is, aangezien minister Jeroen Dijsselbloem expliciet stelde niet verplicht te zijn relevante informatie te moeten delen.

 

Ook het plotseling en zonder motivering intrekken van de ingediende bezwaar tegen het SREP-besluit van de Nederlandsche Bank is aanleiding voor de Stichting om over te gaan tot getuigenverhoren.

 

Tot slot zorgen de getuigenverhoren er ook voor dat de betrokken bestuurders en functionarissen publieke verantwoording afleggen over de periode voorafgaand aan de nationalisatie van SNS Reaal.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.