Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: EBITDA AMG stijgt 40 procent in vierde kwartaal

Beursblik: EBITDA AMG stijgt 40 procent in vierde kwartaal
12 mrt 2012 om 13:06

Advanced Metallurgical Group heeft in het vierde kwartaal van 2011 de winst voor aftrek van interest, belastingen, afschrijvingen op activa en amortisatie met 40 procent zien stijgen. De winstgroei kwam met name vanwege hogere prijzen en volumes voor vooral de specialistische metalen tantaal, dat gebruikt wordt voor weerstanden in mobiele telefoons en smartphones en antimoon trioxide.

 

Advanced Metallurgical Group, dat naast metalen en alliages ook ovens produceert, zag de EBITDA gecorrigeerd voor bijzondere posten waarschijnlijk op jaarbasis stijgen van 20 naar 42 miljoen dollar, blijkt uit een door Bloomberg consensusverwachting op basis van de taxaties van analisten.

 

De hogere EBITDA komt met name door de divisie Advanced Materials, dat de prijzen van tantaal en antimoon trioxide ongeveer zag verdubbelen. Ook de bijdrage van het Duitse Graphit Kropfmühl lag mogelijk hoger, terwijl Engineering Systems, dat de ovens maakt, vlak presteerde.

 

Analisten verwachten dat de omzet mogelijk met een kwart steeg tot 337 miljoen dollar.

 

AMG liet bij de cijfers over het derde kwartaal weten voor 2011 uit te gaan van een groei van de EBITDA van ongeveer 30 procent. Het metaalbedrijf meldde daarnaast ook dat het voor 2012 “goed gepositioneerd” is voor groei van zowel de omzet als de EBITDA. Wel nam het bedrijf een slag om de arm vanwege de mondiale economische onzekerheid. De Bloomberg consensusverwachting voor de EBITDA is 5 procent groei in 2012.

 

AMG maakt woensdagochtend voorbeurs de jaarcijfers bekend.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.