Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Preview: laatste cijfers AMT voor overname

Preview: laatste cijfers AMT voor overname
22 feb 2012 om 13:23

Amsterdam Molecular Therapeutics zal naar verwachting donderdag voor het laatst jaarcijfers publiceren als beursgenoteerde onderneming. De bedrijfsactiviteiten van AMT worden hoogstwaarschijnlijk overgenomen door uniQure BV. Dit maakte AMT vrijdag voorbeurs bekend. Indien de aandeelhouders instemmen met de verkoop dan betekent dit het einde van de rechtspersoon AMT en haar beursnotering. De aandeelhoudersvergadering is gepland voor 30 maart.

Operationeel leed AMT een verlies in 2010 van 19,1 miljoen euro, tegen een verlies van 17,8 miljoen euro in 2009.

De directie van AMT beveelt de verkoop aan. Door de transactie zal de toekomstige financiering van AMT’s huidige gentherapie-pijplijn worden ondersteund. Daarnaast worden de operationele kosten gereduceerd en tot slot resulteert de transactie in het teniet gaan van de verplichtingen onder de 5 miljoen euro converteerbare lening.

De verkoop aan uniQure maakt het daarom volgens AMT mogelijk voor haar aandeelhouders te profiteren van de eventuele toekomstige waarde van het bedrijfsactiviteiten. UniQure betaalt de overname in niet-genoteerde certificaten van aandelen (DR) in uniQure die onder bepaalde voorwaarden zijn om te wisselen in aandelen. Er vindt geen geldelijke vergoeding plaats.

Dinsdag kreeg AMT een verzoek van het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) om het Comité op uiterlijk 8 maart 2012 van additionele informatie te voorzien over Glybera. Het CHMP heeft aangegeven dat een beslissing over Glybera in mei 2012 zou kunnen worden genomen.

 

AMT noteert woensdag onveranderd op 0,50 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.