Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

KPMG bevestigt opdracht nieuwbouw schip Fairstar – Dockwise

KPMG bevestigt opdracht nieuwbouw schip Fairstar – Dockwise
16 okt 2012 om 16:26

Het recent door Dockwise overgenomen Fairstar heeft in 2011 inderdaad opdracht gegeven tot de bouw van het omstreden nieuwe schip maar daarvan werd in het jaarverslag geen melding gemaakt. Dit meldt Dockwise dinsdag nadat KPMG hier over rapporteerde.

De verstrekte opdracht door Fairstar ter waarde van zo’n 111 miljoen dollar zorgde voor de nodige ophef. De jaarrekening van Fairstar over 2011 maakte tot ongenoegen van Dockwise geen melding van de opdracht, die pas veel later te midden van de overnamestrijd aan het licht kwam. Daardoor stemden aandeelhouders van Fairstar tijdens de vergadering in augustus ook niet over het jaarverslag.

"Er werd niet gestemd omdat het jaarverslag een note bevat die niet gedekt is door de verklaring van de accountant [KPMG]. Die note heeft betrekking op het derde nieuwbouwproject [het schip],” legde Fons van Lith, woordvoerder van Dockwise, eind augustus uit tegen ABM Financial News.

Inmiddels constateert KPMG dat de opdracht inderdaad voor 31 december 2011 was verstrekt en dat dit in de rapportages over 2011 opgenomen had moeten worden.

Fairstar belegt een nieuwe aandeelhoudersvergadering waarin de jaarrekening alsnog wordt vastgesteld.

Dockwise en analisten noemen het schip overbodig vanwege de capaciteit van de huidige vloot. Het annuleren van de opdracht kost Dockwise echter 40 miljoen dollar, reden dat de maritieme dienstverlener in gesprek is met de werf om tot een oplossing te komen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.