Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Dollar staat onder druk na woorden Bernanke

Dollar staat onder druk na woorden Bernanke
13 jul 2011 om 16:48

De Federal Reserve zoekt naar nieuwe maatregelen om de Amerikaanse economie te stimuleren. Dit zei Ben Bernanke tegen de commissie van het Huis van Afgevaardigden waarvoor de bankier vandaag en morgen verschijnt. Een nieuwe ronde van kwantitatieve verruiming (QE3) is daarvoor een optie, evenals het niet verhogen van het huidige rentetarief van 0-0,25 procent.

De uitspraken van Bernanke zorgen voor druk op de dollar.  De euro/dollar noteert inmiddels ruim 2 procent hoger op 1,4141. De afgelopen dagen was het juist de euro die inleverde omwille van zorgen om schuldenkwestie.

De centrale bank rekent op een aanhoudende gematigde economische groei waarbij de werkloosheid slechts beperkt daalt en de inflatie in de komende maanden daalt.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. does not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.