Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Amerikaanse biermarkt toont lichte verbetering

Beursblik: Amerikaanse biermarkt toont lichte verbetering
13 dec 2011 om 10:35

Het einde van het jaar pakt licht positiever uit voor de Amerikaanse biermarkt dan de start. Dit concludeert Gerard Rijk van ING. Cijfers van IRI-Symphony laten zien dat de waarde van de Amerikaanse biermarkt in de vier weken tot 27 november met 5 procent is gegroeid. Het volume dikte 1,2 procent aan. Over heel het jaar bezien is de waardegroei nu 2,1 procent en nam het volume af met 0,5 procent. De betere cijfers over november komen niet als een complete verrassing. Rijk wijst op de negatieve impact die prijsverhogingen in oktober hadden en de licht betere weersomstandigheden in de afgelopen maand.

 

Ondanks de lichte verbetering van de biermarkt aan het einde van 2012, blijven de volumes in bier achter op sterke drank en wijn. De volumes liggen in deze segmenten duidelijk hoger, maar de verkoopprijzen namen wel minder snel toe dan in de biermarkt.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.