Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

DSM ziet resultaten in derde kwartaal opkrabbelen

DSM ziet resultaten in derde kwartaal opkrabbelen
24 sep 2009 om 08:03

Koninklijke DSM N.V., de wereldwijde Life Sciences en Materials Sciences -onderneming, zal vandaag tijdens zijn jaarlijkse Analistenconferentie in Amsterdam beleggers en analisten informeren over de voortgang van de Vision 2010 -strategie. DSM zal tevens ingaan op de meest recente handelsklimaat.

 

Strategie

Tijdens de conferentie van vandaag informeert DSM de beleggerswereld over de voortgang van de versnelde strategie Vision 2010, die erop gericht is DSM te transformeren tot een Life Sciences en Materials Sciences onderneming. Daarbij komen de volgende onderwerpen ter sprake:

 
– DSM houdt vast aan zijn strategische commitment naar klanten, innovatie en kernwaarden.
– Voortgaande groei op innovatiegebied ondanks de economische neergang. Additionele omzet uit innovatie ten opzichte van 2005 zal naar verwachting in 2009 uitkomen op circa 770 miljoen euro, een toename van bijna 30 procent ten opzichte van 2008.
– Blijvende strategische focus op opkomende economieën, die blijven groeien (en in 2008 30% van de omzet van DSM benaderden).
– De beoogde samenwerking met North China Pharmaceutical Corporation Ltd. (NCPC), met de bedoeling om drie joint ventures op te richten op het gebied van voedingsproducten en anti-infectiva, is vertraagd doordat JiZhong Energy Co het belang van Hebei SASAC in NCPC heeft overgenomen.
– Voortzetting van het desinvesteringsprogramma, met de bedoeling de desinvesteringen uiterlijk eind 2010 af te ronden.

 

Trading update

Als gevolg van betere resultaten in juli en augustus bij de twee Materials Sciences-clusters en bij het Base Chemicals & Materials cluster, zal het bedrijfsresultaat uit doorlopende activiteiten vóór bijzondere posten over het derde kwartaal van 2009 naar verwachting ongeveer dubbel zo hoog zijn als de 58 miljoen euro die in het tweede kwartaal werd gerealiseerd.

 

Ondanks de verbeterde resultaten in het derde kwartaal ten opzichte van het vorige kwartaal is de vraag van klanten nog steeds fragiel en blijven de economische vooruitzichten onzeker. De voorrraadbewegingen in de bedrijfskolom en de ontwikkeling van de vraag in de eindmarkten zijn moeilijk los van elkaar te zien en moeilijk voorspelbaar. DSM blijft zich daarom focussen op cash en kosten maar houdt tegelijkertijd vast aan zijn strategische commitment naar klanten, innovatie en kernwaarden.

 

Toekomstverwachtingen

Gezien de onzekere economische omstandigheden en de onduidelijkheid ten aanzien van de toekomstige vraag doet DSM geen kwantitatieve uitspraken over de verwachting voor geheel 2009.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.