Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Fed wil invloed op beloningsbeleid banken

Fed wil invloed op beloningsbeleid banken
18 sep 2009 om 14:16

De Fed heeft een voorstel gedaan om greep te krijgen op het beloningsbeleid van Amerikaanse banken. Volgens het voorstel krijgt de Fed de mogelijkheid om het beloningsbeleid te herzien als er sprake zou zijn van prikkels die sterk risicovol gedrag in de hand werken. De Fed zou echter niet de macht krijgen om de beloning van individuele werknemers te bepalen.

Een aantal Republikeinen uit het congres hebben al laten weten niet blij te zijn met de toenemende macht die de Fed in hun ogen aan het opeisen is. Volgens een aantal republikeinen zou meer inmenging van de kant van de er alleen maar toe leiden dat banken besluiten hun biezen te pakken en zich elders te vestigen. Daarentegen is de verwachting dat democraten het plan van de Fed positief zullen ontvangen. De democraten hameren met regelmaat op de in hun ogen excessieve beloningscultuur van Wall Street.

 

Het voorstel van de Fed zal in de komende weken definitief worden afgerond. Daarna zal de raad van bestuur van de Fed stemmen over het al dan niet invoeren van de maatregelen. Goedkeuring van het congres is niet aan de orde.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.